Skip to main content

Tidligere trainees

Project architect trainee i Bluestone

Publisert 7.08.2019

Fredrik Sjulstad

Fredrik Sjulstad er 24 år, og jobber som project architect trainee i Bluestone. Han har en mastergrad i Informasjonssystemer og bachelorgrad i IT og Informasjonssystemer fra Universitetet i Agder. 

Da studiene nærmet seg slutten bestemte jeg meg for å søke meg til et sted som kunne tilby varierte oppgaver og god oppfølging. Samtidig ønsket jeg å jobbe for en bedrift med relevant teknologi og interessante kunder. Og med interesser innenfor ecommerce og webutvikling falt valget på Bluestone.

Siden jeg startet som PA Trainee i fjor høst har jeg jobbet med mange spennende og varierte oppgaver. Dette inkluderer alt fra systemtesting av plattformen vår Bluestone PIM til å spesifisere oppgaver for bedrifter som Telenor og Byggtorget.

Traineeperioden så langt

Den første tiden i support gav meg muligheten til å bli kjent med Bluestone sine kunder og plattformen vi leverer. I team support jobber man ut mot kunder som trenger teknisk bistand.  Dette kan være alt fra å feilsøke i plattformen til å hjelpe kunden med å publisere produkter i nettbutikken. Det er her man tar med seg verdifull kunnskap for veien videre i Bluestone. Det er også derfor support-avdelingen er første stopp for alle ferske PA-traineer.

Videre ble jeg plassert på et av kundeteamene. Her er er man delaktig i spesifisering og implementeringen av kundeprosjekter. Man jobber tett på utviklerne våre og sluttkundene. Akkurat nå er jeg utplassert i Team Telco, som vil si at jeg jobber med kunder i Telecom-bransjen. Jeg har blant annet fått jobbet med oppgaver rettet mot Telenors nettbutikk. Frem til traineeperioden min er over vil jeg rotere til andre kundeteam. Som trainee i Bluestone vil du jobbe med mange spennende kunder i ulike bransjer, som for eksempel byggevare, møbler (retail), og næringsmiddelindustrien. 

Coaching

Traineeprogrammet gir deg god oppfølging. Utenom dyktige kollegaer som mer enn gjerne gir deg en hjelpende hånd underveis, gis det coaching-sesjoner med din mentor hvor man diskuterer videre fremgang og setter mål for traineeperioden. Akkurat nå har jeg blant annet satt meg mål om å bli sertifisert innenfor AWS. Dette er skytjenester som Bluestone PIM tar i bruk.

Sosialt og Bangkok

Hos Bluestone vil du møte hyggelige og imøtekommende kolleger som tar deg imot på rød løper. Når det kommer til det sosiale arrangeres det blant annet After Work, julebord og sommerfest. Min favoritt er spillkveld. Da samles vi enkelte fredager etter jobb for gaming og hygge. 

Et av høydepunktene med traineeoppholdet er utveksling til et av de internasjonale kontorene. I skrivende stund er jeg utplassert på kontoret vårt i Bangkok, Thailand. Her får jeg muligheten til å bli bedre kjent med kollegene mine, og samtidig oppleve kulturen. 

Om du ønsker en fot innenfor næringslivet, muligheten til å jobbe med spennende kunder og teknologi, og samtidig har en spesialisering innenfor IT, oppfordrer jeg deg til å søke.

Mine inntrykk som trainee i Bluestone

Publisert 26.01.2018

Martin Salte Stafseng

Begynte å jobbe som trainee i Bluestone i august 2017. Han har bakgrunn fra sivilingeniørstudiet på NTNU i Trondheim, og fullfører mastergraden i Industriell økonomi og teknologiledelse, med spesialiseringer innenfor datateknologi og finans, i løpet av trainee-perioden.

Jeg søkte hos Bluestone fordi jeg var på jakt etter en mellomstor IT-bedrift som hele tiden er i utvikling, hvor jeg kunne være med å prege hverdagen og jobbe faglig variert. Ved siden av studiet arbeidet jeg mye med innovasjon og nyskaping, og det var noe av det jeg var spesielt glad for å finne igjen hos Bluestone, som er midt i prosessen med å lansere et splitter nytt produkt.

Tiden som trainee i Bluestone

Som trainee er målet å bli kjent med hele virksomheten. Trainee-programmet går derfor ut på å arbeide i ulike avdelinger i løpet av 12 måneder. Programmet har vært fleksibelt og ikke satt i stein. Man er i stor grad med på å forme det selv. Det har gjort det mulig å tilpasse programmet mer etter både behov, egenskaper og interesseområder.

Fra dag én blir man kastet rett ut i det. Etter å ha blitt, bokstavelig talt, tatt i mot med rød løper, og fått tildelt utstyr og plass, var det enkelt å sette i gang. Første stopp for traineeprogrammet var support. Support fungerte som en god introduksjon ettersom man arbeider med saker fra hele bedriften. Samtidig var de tilgjengelige oppgavene av varierende vanskelighetsgrad. Jeg kunne for eksempel ta på meg en sak hvor jeg dypdykker inn i kode og database på jakt etter feil, eller falle tilbake på enklere oppgaver som å løse innloggingsproblemer. Samtidig var hjelpen alltid nær hver gang jeg støtte på problemer.

Etter support gikk veien videre til et kundeteam. Her fikk jeg ta del i alt arbeidet som foregikk ut mot kunder som Telenor og Isola. Jeg endte fort opp med å delta på møter og treffe kundene ansikt til ansikt. Mye av arbeidet gikk ut på å diskutere ønsker fra kundene, og finne ut og spesifisere hvordan man kan implementere disse. Nå for tiden sitter jeg sammen med standardteamet, som arbeider med den splitter nye PIM-løsningen. Her finnes det en rekke givende utfordringer. Alt fra arbeidsprosesser til teknologi endres, og man føler virkelig at man er med på å legge grunnlaget for årene framover.

Traineeprogrammet er også lagt opp slik at man har en mentor med god erfaring fra selskapet som man kan støtte seg på. Min mentor var Vetle som selv var trainee for to år siden, og som nå jobber som prosjektleder. Mentoren sørger for løpende oppfølging underveis, og motiverer, utfordrer og gir gode råd.

Utenlandsopphold

Traineeprogrammet innebærer også minst ett utenlandsopphold. I løpet av vårhalvåret reiser jeg til Thailand for a jobbe på Bluestone's Bangkok-kontor i omtrent tre uker. Her får jeg jobbe tettere på kollegaene som jeg treffer daglig via videokonferanse, og oppleve nye og spennende omgivelser.

Sosialt

Nevnte jeg forresten kollegaene? Man møter en utrolig flott og imøtekommende gjeng. Fra første start ble jeg invitert med på alt fra fotball og spillkvelder, til middager, LP og ølkvelder. Det er en arbeidsplass med godt sosialt miljø, hvor det også er aktiviteter utenfor arbeidstiden. Det er en super gjeng, og jeg føler meg veldig godt mottatt.

Avsluttende ord

De resterende månedene skal jeg fullføre rotasjonsplanen til ulike kundeteam. Jeg ser fram til mange spennende utfordringer, variert erfaring på tvers av avdelinger, samt internasjonal eksponering i tiden videre hos Bluestone.

Min anbefaling er, søk! Det er en utrolig god erfaring hvor man møter mange nye mennesker og lærer veldig masse på kort tid.

Martin avsluttet sin trainee-avtale i 2018 og er nå fast ansatt som Project Manager i Bluestone

Mine erfaringer som Technical Advisor Trainee

Publisert 16.02.2017

Skrevet av:

Christian Frederik Christensen

Technical Advisor Trainee i Bluestone

Christian Frederik Christensen er 25 år, fra Kristiansand og jobber som Technical Advisor Trainee i Bluestone. Han har en Master i Informasjonssystemer og en Bachelor i IT og Informasjonssystemer - begge fra Universitetet i Agder, Kristiansand.

Mine første måneder i Bluestone

En Technical Project Advisor (TPA) i Bluestone har som oppgave å assistere kundeprosjekter med teknisk kompetanse, og slik fungere som et bindeledd mellom kunder og utvikler. Som en Technical Advisor Trainee (TAT) blir jeg over en 12 måneders periode introdusert til alle teknologier som brukes i Bluestone, og jeg skal bidra med teknisk kompetanse på de forskjellige kundene til Bluestone.

Jeg startet ved å bli innrullet i supportteamet til Bluestone, og fikk der en gjennomgang i hvordan Bluestone's arbeidsprosesser fungerer. Dette inkluderte opplæring i de interne prosessene som blir brukt i Bluestone - kalt Bluestone Production Processes (BPP) - og andre eksterne prosjektstyringsverktøy.

Det første teamet jeg jobbet sammen med i Bluestone var derfor også supportteamet, som består av ansatte både fra kontoret i Tønsberg og fra Bangkok. Som en TPA skal jeg ikke jobbe med support videre, men det å starte i support er en ypperlig måte å lære seg de forskjellige kundeløsningene til Bluestone på. De teknologiene jeg jobbet mest med i min periode i support var MySQL, HTML, CSS, XML, webservice og Git. Erfaringene fra tiden i support er gull verdt som teknisk trainee, da blir man kjent med teknologiene som brukes, og man vil også oppleve utfordringer rundt teknologiene som man lærer veldig mye av.

Etter en kortere periode i support var det tid for å flytte over til et av teamene som hos os utelukkende jobber med kundeprosjekter. Det er i disse kundeteamene en Technical Project Advisor vanligvis hører hjemme, og det er i disse teamene jeg skal jobbe i ut traineeperioden. Etter en kort introduksjon på de aktuelle kundeløsningene i team èn var det tid for å jobbe aktivt og bidra i de forskjellige prosjektene. En av største kundene jeg jobbet med under denne perioden var selskapet Wurth, som leverer verktøy og festemateriell over hele Europa.

Det sosiale livet i Bluestone

På jobben har vi blant annet hatt spillkveld, middag på brygga i Tønsberg - og ikke minst julebord både i Tønsberg og Bangkok! I november dro alle fra kontorene i Tønsberg og Stockholm ned til Bangkok for å jobbe med utviklere i en hel uke. Dette var en god mulighet for meg til å bli bedre kjent med alle sammen, og ikke minst kulturen i Thailand.

Interkontinental fotballkamp - Bluestone vs Bluestone

I den resterende perioden som trainee skal jeg fortsette å jobbe i kundeteamene, og jeg skal også reise ned til kontoret i Bangkok på egenhånd, hvor jeg skal jobbe med utviklerne i en måneds tid. Du kan trygt si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen som trainee i Bluestone! 

Frederik avsluttet sin trainee-avtale i 2017 og er nå fast ansatt som System Consultant i Bluestone. 

Mitt år som Trainee i Bluestone

Publisert 27.04.2016

Vetle Hauge

Vetle Hauge er 23 år, og ble i 2015 tatt opp som Project Management Trainee i Bluestone. Vetle kom til Bluestone med utdannelse fra Høgskolen i Ålesund (Dataingeniør, B.Eng.) og spesialisering i informasjonssikkerhet og systemutvikling fra Hannover, Tyskland.

Målet mitt i studietiden ble etter hvert å finne et trainee-program der jeg kunne bygge videre på spesialiseringen min i systemutvikling. Da jeg snublet over stillingsannonsen til Bluestone ble jeg veldig interessert. Etter litt research på LinkedIn og andre nettsider bestemte jeg meg for å søke. Som du kanskje har forstått, så fikk jeg jobben - og helt siden oppstart har det vært fullt kjør og bratt læringskurve!

Livet som trainee i Bluestone

Arbeidshverdagen min her i Tønsberg baserer seg hovedsakelig på prosjektarbeid i en eller annen form. Eksempler på dette kan være prosjektgjennomføring, kvalitetsmålinger, videreutvikling av eksisterende løsninger, eller salgsarbeid i form av estimering, tilbudsutarbeidelse og kontraktsarbeider. Alt dette foregår i Bluestone over flere ulike lokasjoner og tidssoner – noe som innebærer mange kundemøter og en del reising. Kundene som vi jobber med opererer i ulike bransjer, som f.eks. telekom (Telenor), byggeindustrien (Byggmakker), varehandel (Bohus) og marin næring (Biomar). Dette er utrolig spennende, og arbeid med disse kundene har gitt meg et godt innblikk i hvordan de ulike bransjene fungerer.

«One night in Bangkok»

Utplassering ved et av våre utenlandske kontorer er en del av trainee-programmet i Bluestone. Selv har jeg vært utplassert ved kontoret i Bangkok ved to ulike anledninger. Videre skal jeg besøke Gdansk og Stockholm. Å jobbe ved et utenlandsk kontor byr på mange opplevelser og utfordringer. Du må - i tillegg til vanlige arbeidsoppgaver - hanskes med kulturen i landet du befinner deg i. Denne erfaringen er verdt sin vekt i gull.

Det sosiale er viktig på kontoret, ikke minst i Bangkok hvor det er «Happy Friday» hver 14.dag.

Utfordringene med å jobbe som trainee i Bluestone

For å jobbe med prosjektledelse innen IT er det viktig å ha teknisk innsikt samtidig som en er allsidig i tankegangen, og lærer kjapt. Bransjen Bluestone befinner seg i er konstant i endring, noe som gjør det absolutt nødvendig å holde seg oppdatert på ny teknologi og trender. Trainee-programmet er en fantastisk mulighet for nyutdannede til å få en fot inn i arbeidslivet, samtidig som en kan opparbeide seg erfaring. Man blir kastet ut i det, men det er slik man lærer å svømme!

---------------------------------------------------

Som PM Trainee i Bluestone jobber en med IT-prosjekter innenfor E-handel, Omnikanal og PIM. Programmet har en varighet på 12 måneder og baseres på en rotasjonsplan som tilpasses kandidatens bakgrunn og egne interesser. Dette gir stor faglig variasjon og innsikt i en bransje i voldsom vekst. Målet med programmet er at man skal få utvikle både faglige- og personlige egenskaper, ha god kjennskap til bedriften samtidig som en skal være rustet til videre arbeid.

Vetle avsluttet sin trainee-avtale i April 2016 og er nå fast ansatt som Project Manager i Bluestone.